tekstBloubLouNederlands

Ananas uit eigen tuin

Zo’n 4 jaar geleden kochten wij in de plaatselijke supermarkt Vreugdenhil een heerlijke ananas. Deze was mooi rijp en heerlijk zoet van smaak.
Alja dacht “ nu we in de tropen zijn kan ik wel proberen om een ananasplant op te kweken”. ananas3 bwAlja is degene met de groene vingers dus deze uitdaging durfde zij wel aan te ananas5 bwgaan. De afgesneden kroon van de heerlijke ananas werd met prikkers in een pot met water geplaatst op onze porch. Een paar weken gingen voorbij en ja hoor, er kwam een klein worteltje tevoorschijn onder aan de kroon. Na een week waren dit er meerdere en werd het geheel in een pot met aarde geplaatst.

P1070478 bwZo groeide de kroon uit tot een volwaardige ananasplant met scherpe en stekelige bladeren. De pot waarin de plant werd geplant ging tussentijds stuk omdat deze toch wat te krap voor de ananasplant bleek te zijn. Een ruimere pot gaf de plant weer lucht en groeide verder.

Ongeveer 4 maanden geleden zagen wij tijdens het water geven een verdikking midden in de plant. Dat was het prille begin van de bloem. Eindelijk!

P1070479 bwP1070495 bwP1070531 bw

In de laatste 4 maanden groeide de bloem, met een mooie paars-rode kleur, uit tot een volwaardige vrucht. Gisteren is de vrucht geoogst, weegt precies 1 kilo, en koel weggelegd.

P1070623 bwP1070624 bw

 

 

Vandaag dan eindelijk het proefmoment: de moederplant heeft haar smaak keurig doorgegeven aan haar jonge kroost. Sappig en heerlijk zoet. Een genot uit eigen tuin!

 

 

 

Recept voor een heerlijke zomerse Ananas smoothie

Voor 1 persoon;

150 ml melk
50 ml yoghurt
75 gram verse ananas

Doe alles in een maatbeker of blender en mix met de staafmixer of blender tot dat alles goed gemengd is. Schenk het in een glas en genieten maar!

Willemstad, 16 augustus 2020.

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Stukje "oerbos" vlakbij

    Op nog geen anderhalve kilometer van Appartementen BlouBlou Curaçao ontdekten Alja en ik een nieuw...

    Lees meer...

FOTO ALBUM

Locatie

Het complex ligt ten oosten van Willemstad in een van de betere wijken op het eiland, door zijn geweldig mooie ligging hebben ook een aantal grotere resorts zoals o.a. Chogogo en Papagayo resort, hier hun locatie gevonden.

Lees meer..

Contactgegevens

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telefoon: 005999 6620015 (Roel)
                005999 6823775 (Alja)
Mail: info@bloublou.nl 

 

Contactformulier

salamander bloublou small1