tekstBloubLouNederlands

Rustige zondag

Rustige zondag

 

Gisteren een vrije dag en nadat wij eerst met familie hadden geskyped, zijn wij naar Willemstad getogen. Het was warm met weinig wind en een bijna strak blauwe lucht.

De auto geparkeerd in de Riffort-garage, waar je je auto nog gratis kan stallen (!) en toen via het gezellige terras van het Riffort richting Annabaai.

Vanwege een defect ligt de Pontjesbrug buiten werking langs de kade. Er moet aan de Punda-kant een balk vervangen worden en deze klus duurt circa 2 tot 3 weken. De veerdienst vaart nu 24/7.

 

P1010998 bw

P1010999 bw

 

Er lag wel een (Duits) cruise-schip, maar Willemstad zelf was verlaten en stil.

 

P1010987 bw

 

Winkels waren gesloten, bij Iquana hadden ze maar de helft van het terras opengesteld, en verderop waren de terrassen op het Wilhelminaplein wel open. De mensen die er zaten waren voornamelijk Duitsers.

Omdat wij trek hadden in een frietje, en Dutch Treat aan de Annabaai op zondag gesloten was, streken wij ons neer bij het Plein Café. Na een lekkere puntzak friet met kroket en een paar drankjes, liepen we via het plein richting De Boogjes, de oude stadswal die Fort Amsterdam vroeger tegen indringers moest beschermen. Nu zitten daar restaurants met een fraai uitzicht over de Caribbean.

Aan het plein grenst ook het parkje waar prominent de woorden DUSHI en CURACAO zijn geplaatst als foto-object voor de toeristen.

Omdat 2e Paasdag op Curaçao het Seú feest (Oogstfeest) wordt gevierd zijn de woorden CURACAO opgesierd met diverse poppen in kleurrijke klederdracht.

 

P1010991 bw

P1010988 bw

 

Wat ook direct opvalt aan het plein is het gebouw waar nu het Paleis van Justitie is gevestigd, een voormalig kerkgebouw. De gele kleur van de buitengevel contrasteert met de fel blauwe lucht.

 

P1010994 bw

 

Onze zondag ging rustig voorbij.

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Kleurenpracht in onze tuin

    In alle opzichten leven wij op een kleurrijk eiland. De mensen, hun cultuur, de natuur, de stad,...

    Lees meer...

FOTO ALBUM

Locatie

Het complex ligt ten oosten van Willemstad in een van de betere wijken op het eiland, door zijn geweldig mooie ligging hebben ook een aantal grotere resorts zoals o.a. Chogogo en Papagayo resort, hier hun locatie gevonden.

Lees meer..

Contactgegevens

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telefoon: 005999 6620015 (Roel)
                005999 6823775 (Alja)
Mail: info@bloublou.nl 

 

Contactformulier

salamander bloublou small1