tekstBloubLouNederlands

Parke Tropikal Zoo

Parke Tropikal Zoo

Ofwel de dierentuin van Curaçao.

P1010702 bw

Dat er op Curaçao een dierentuin is wisten wij al een poosje, maar het was er nog steeds niet van gekomen om er eens een kijkje te nemen.

Zaterdag is de grote dag!

We gunnen ons zelf een vrije middag, het is uiteindelijk zaterdag dus dat moet kunnen.

Vol verwachting rijden we richting de wijk Mahaai, daar zou de Zoo ergens moeten zijn. Al snel verwezen de borden ons de goede richting in. Het is een drukte van belang in het verkeersparkje dat grenst aan het parkeer terrein, waar we onze auto een plekje geven.

Kinderen in trapautootjes, karretjes en op fietsjes overtreden chaotisch de verkeersregels die in het normale verkeer gelden, en ze hebben er plezier in.

Aan de linkerkant van het parkje is de ingang van de dierentuin, we zoeken naar het loket om te betalen.

Waar we ook zoeken geen loket, wel een vriendelijke meneer in de hoek van de ruimte op een stoel, die ons verteld dat de dierentuin gratis is, GRATIS!!!

We lopen de dierentuin in en worden begroet door een viertal gemoedelijke ezels, die het best naar hun zin lijken te hebben.  Achter de ezels vind je een soort kinderboerderij met paardjes, een dik varken in een modderpoel, een kalkoen, niet moeders mooiste maar wel met een heel indrukwekkend hoofd en wat parelhoenders om zich heen.

P1010693 bw

Ook de geiten hebben het (dik) naar hun zin, en zijn bijna allemaal zwanger van een tweeling verteld de dierenverzorger vrolijk.

Hij verteld ook dat ze heel geen ruimte hebben voor zoveel geiten, en dat de enige niet-geboorte-beperkte bok apart in een hok gezet is.

We kijken de man vragend aan. Hij verteld ons bulderend van het lachen dat de bok het een sport vindt om de dames door het gaas heen te behagen, en dat de dames hier graag aan mee werken, tja!

We lopen verder het park in en vinden een complete dierentuin met apen in verschillende soorten en maten, papegaaien, ganzen, flamingo’s en krokodillen.

P1010698 bwP1010703 bw

Ook hebben we ons laten vertellen dat er een leeuw moet zijn maar deze hebben we niet kunnen vinden. Nou hebben leeuwen ook niet het eeuwige leven, dus……, in plaats van de leeuw zat er een zeer indrukwekkende poema in het hok. Hij was bezig met zijn maaltijd en wilde zich niet echt laten zien, wat wij goed kunnen begrijpen, daar wij ook niet graag gestoord willen worden tijdens de maaltijd, ha, ha!

P1010706 bw

Toch hebben we hem goed op de foto kunnen krijgen!

Het was een zeer geslaagde middag, en we hebben genoten.

Deze Zoo is kleinschalig, en daardoor erg leuk om eens te bezoeken wanneer je met kleine kinderen op vakantie bent.

Bij de uitgang staat een bus voor een vrijwillige donatie, want ja dieren moeten ook eten en verzorging hebben en het park moet natuurlijk onderhouden worden.

Parke Tropical Zoo

Chuchubiweg z/n

Mahaai

Geopend van dinsdag t/m zondag 9.00 -18.00 uur.

P1010721 bwP1010725 bw

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Kleurenpracht in onze tuin

    In alle opzichten leven wij op een kleurrijk eiland. De mensen, hun cultuur, de natuur, de stad,...

    Lees meer...

FOTO ALBUM

Locatie

Het complex ligt ten oosten van Willemstad in een van de betere wijken op het eiland, door zijn geweldig mooie ligging hebben ook een aantal grotere resorts zoals o.a. Chogogo en Papagayo resort, hier hun locatie gevonden.

Lees meer..

Contactgegevens

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telefoon: 005999 6620015 (Roel)
                005999 6823775 (Alja)
Mail: info@bloublou.nl 

 

Contactformulier

salamander bloublou small1