tekstBloubLouNederlands

TIPS en Covid-19 informatie

 

 

NaarCuracao logo v e 350x150

Als je informatie over Curaçao zoekt is NaarCuraçao.com een complete site die uitvoerig het eiland beschrijft als je er op vakantie wilt gaan of naar toe wilt emigreren, Hieronder twee linken die je direct kan gebruiken om trips naar Klein Curaçao en vliegtickets te reserveren of te boeken;

Klein Curaçao

klein curacao boottocht 340x227Klein Curaçao is een onbewoond eiland op zo'n 12 km ten oosten van Curaçao. Een heerlijk eilandje dat elke toerist wel gezien moet hebben. Behalve lekker genieten op het lange en witte strand kun je ook een wandelingetje maken naar de oude vuurtoren of de aangespoelde scheepswrakken. Er is vrijwel geen golfslag dus relaxen in zee is ook echt genieten. Vergeet niet je snorkelset mee te nemen, want je ziet hier de mooiste vissen en waarschijnlijk kom je ook nog wel een zeeschildpad tegen. Er zijn verschillende boten die een dagtocht naar Klein Curaçao aanbieden. Als je met de Cool Runnings catamaran gaat dan kun je opstappen bij de rotonde vlakbij Blou Blou. 
Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Vliegtickets

Vliegtickets van KLM en TUI naar Curaçao kun je via NaarCuraçao.com handig reserveren en boeken. Dat geldt uiteraard ook voor de aanbiedingen.   

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -                                              

Auto verhuur

Op Curaçao is het aan te raden een auto te huren gedurende uw verblijf. Vanaf Appartementen BlouBlou Curaçao kunt u lopend naar Jan Thiel Beach en de supermarkt (kleine Albert Heijn), maar vanwege de temperatuur en overige afstanden op het eiland is het raadzaam om een auto tot uw beschikking te hebben. De auto staat bij BlouBlou op een afgesloten parkeerterrein. Andere gasten gingen u al voor met het huren van een auto bij Niels en Berny Verwoerd van www.huurauto-curacao.com. Twee jonge ondernemers waar service voorop staat. De auto’s zijn relatief nieuw, niet ouder dan 3 jaar. Ze zijn allrisk verzekerd, dus hoeven er niet allerlei verzekeringen extra worden afgesloten. Wel heeft u de optie het eigen risico volledig af te kopen. Niels komt de auto brengen en haalt deze aan het eind van uw huurperiode weer op. Hij beschikt over een pin automaat welke hij bij aflevering van de auto mee neemt en u de betaling op kunt verrichten.
De auto is gemakkelijk te boeken via hun website (zie link hier boven), en ook bij vragen staan zij u graag te woord.

logo Verwoerd 300 x 150LVT14397 bw 340 x 227

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 INFORMATIE  OVER  COVID-19  OP  CURAÇAO

Sterke daling van het aantal active besmettingen en bijna 75% voor eerste keer gevaccineerd.

Het aantal Covid-19 ziekenhuis opnamen blijft dalen. Het CMC heeft aangekondigd binnenkort weer te beginnen met electieve operaties. Het vaccinatie programma draait op volle toeren en bijna 80% van de bevolking heeft zich voor vaccinatie geregistreerd. Curaçao blijft in lockdown en de maatregelen zijn per 4 mei 2021 licht versoepeld. Wel verdwijnt met ingang van 11 mei de Plachi di Dia. De verdere maatregelen gelden tot en met woensdag 19 mei 2021.

Toegang tot Curaçao wordt verkregen door;
- Overhandiging/toezending NEGATIEVE uitslag PCR-test niet ouder dan 72 uur voor vertrek uit Nederland
- Ten minste 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak regelen en betalen voor een antigeen test 3 dagen na aankomst, en bewijs meezenden met de PLC
- Online invullen van de Passenger Location Card (PLC) binnen 48 uur voor vertrek
- Online invullen van de ED-Card (immigratiekaart)
- Reisverzekering afgesloten
- Geldig paspoort die nog minsten 3 maanden geldig is na het verblijf op Curaçao

Stand van besmettingen Covid-19 op Curaçao

Sinds maart 2021 waren de besmettingen op Curaçao weer toegenomen omdat ook hier de Engelse variant is aangetroffen. Op 11 april 2021 bereikte het aantal actieve besmettingen haar hoogtepunt met bijna 4.800 besmettingen. Over het algemeen waren de besmettingen van lokale aard. De regering van Curaçao heeft diverse maatregelen afgekondigd om verspreiding in te perken. Verderop leest u welke maatregelen er momenteel gelden.

Op woensdag 16 februari 2021 is de eerste zending met vaccins aangekomen op Curaçao. Vanaf 22 februari 2021 is gestart met het vaccineren van de bevolking, te beginnen met de zorgverleners en de ouderen (60+).
Er wordt ernaar gestreefd om het hele vaccinatie traject nog voor het orkaan seizoen (vanaf Juni) te hebben afgerond.

Vanaf het begin van de crisis zijn op Curaçao 117 personen aan Covid-19 overleden en liggen 29 personen in het ziekenhuis, waarvan 19 op de intensive care (11 mei 2021). In onderstaande grafiek ziet u de ontwikkeling van het aantal personen dat is overleden aan Covid-19, het aantal personen dat in het ziekenhuis wegens Covid-19 is opgenomen en het huidig aantal actieve besmettingen. Dit laatste bepaalt de risicograad (paarse kolom) en momenteel zijn er 127 actieve besmettingen. Ten opzichte van 10 mei 2021  is dit een daling van 21 personen. Ondanks de grote daling van het aantal besmettingen is de druk op IC-capaciteit in het Curaçaos Medical Center is nog wel hoog. De totale IC-capaciteit is 40 bedden (normaal 14 bedden). Op 11 mei 2021 is er op meer dan 600 testen géén positieve uitslag gekomen en dehalve 0 besmettingen erbij. De laatste keer dat dat gebeurde was op 8 februari 2021.

2021 05 11

Stand t/m 11 mei 2021. Bron: Gobièrnu di Kòrsou.

Is reizen naar Curaçao mogelijk?
Ja, zoals eerder gezegd blijft Curaçao toegankelijk voor reizigers uit andere landen.

Met ingang van 22 maart 2021 geldt er voor Curaçao een lockdown. Met ingang van 11 mei 2021 geldt de Plachi di Dia niet meer. Bezoek aan stranden is nog steeds verboden tussen 09:00 en 16:30 uur. De meeste winkels zijn weer open en er gelden verschillende protocollen voor het aantal personen dat zich gelijktijdig in de winkel mogen bevinden. De overige maatregelen duren tot en met woensdag 19 mei 2021 en gelden zowel voor inwoners als toeristen.

Mensen uit de hoog-risico landen, waaronder Nederland,  zijn verplicht een negatieve PCR test uitslag te tonen die niet eerder dan 72 uur voor aankomst is afgenomen. Er is géén verplichte quarantaine en er hoeft geen toestemming meer aangevraagd te worden bij de overheid om het eiland binnen te komen. Met ingang van 20 april 2021 moet iedere passagier die reist naar Curaçao ten minste 48 uur voor vertrek een afspraak regelen en betalen voor een antigeen test af te nemen 3 dagen na aankomst op het eiland. Het bewijs van deze afspraak moet gelijktijdig met de PLC worden toegezonden naar www.dicardcuracao.com .
Kinderen jonger dan 7 jaar zijn niet meer verplicht een PCR-test te laten afnemen als hun begeleiders dat wel kunnen aantonen.
Er geldt geen maandelijks maximum meer voor het aantal inreizende passagiers.
Hou er rekening mee dat als u via een ander land naar Curaçao reist, u ook moet voldoen aan de eisen van dat specifieke land.
Zie ook deze link van de Nederlandse Overheid.

PCR-test en thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland
Bij terugkeer naar Nederland dient u negatief op PCR getest te zijn. Er zijn twee mogelijkheden;
1. Een negatieve PCR-test afgenomen binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland, of
2. Een negatieve PCR-test afgenomen binnen 72 uur voor vertrek naar Nederland én een negatieve antigeen test binnen 24 uur voor vertrek.
Er zijn verschillende locaties op het eiland waar de test afgenomen kan worden (onder andere bij Papagayo Beach Hotel) en de antigeen test kan op het vliegveld worden afgenomen vlak voor vertrek. De uitslag van een PCR-test komt binnen 24 uur en de uitslag van de antigeen test binnen 30 minuten. Een PCR-test kost ANG 159,00 (circa EUR 75,00) en een antigeen test ANG 35,00 (circa EUR 17,00).

Optie 1 is, gezien de duur van de uitslag van de PCR-test, niet aan te raden en wij adviseren daarom de PCR-test binnen 72 uur voor vertrek naar Nederland af te nemen en op de dag van vertrek op het vliegveld, de antigeen test.
Voor beide testen dient u bij de instantie (ADC) telefonisch of online een afspraak te maken.

Na een verblijf op Curaçao gaat u bij terugkeer in Nederland ook 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.


Wat zijn de maatregelen op Curaçao?
De maatregelen waren weer verscherpt doordat ook op Curaçao de Engelse variant van het virus is aangetroffen. De avondklok geldt nu weer vanaf 21:00 uur tot 04:30 uur. Met ingang van 11 mei 2021 worden er weer enkele lichte versoepelingen doorgevoerd. U leest hieronder de huidige maatregelen;

Voorzorgsmaatregelen 11mei2021

Alle hierboven genoemde maatregelen blijven van kracht tot woensdag 19 mei 2021.

Reisverzekering 
Het is verplicht een reisverzekering af te sluiten inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.

Contactonderzoek/monitoring 
Op Curaçao houdt de lokale GGD de situatie goed in de gaten om zo verspreiding van het virus te voorkomen en de bezoekers en de bevolking veilig te houden. De GGD zal tijdens het verblijf, kosteloos, telefonisch contact opnemen om te informeren naar eventuele gezondheidsklachten.

Toegankelijkheid 
Er zijn geen verdere beperkingen op het eiland dan hierboven genoemd mits men zich houdt aan de maatregelen. Je kan je vrij over het hele eiland begeven.

Datum update: 11 mei 2021.

Zodra er in de situatie op Curaçao wijzigingen optreden, zullen wij de informatie over Covid-19 actualiseren indien nodig.
Directie van Appartementen BlouBlou Curaçao is niet aansprakelijk voor onjuiste informatie, ook niet van derden.

Onze annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing. Zie ook de pagina Prijzen en Reserveren, onder het kopje ANNULERING.

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Kleurenpracht in onze tuin

    In alle opzichten leven wij op een kleurrijk eiland. De mensen, hun cultuur, de natuur, de stad,...

    Lees meer...

FOTO ALBUM

Locatie

Het complex ligt ten oosten van Willemstad in een van de betere wijken op het eiland, door zijn geweldig mooie ligging hebben ook een aantal grotere resorts zoals o.a. Chogogo en Papagayo resort, hier hun locatie gevonden.

Lees meer..

Contactgegevens

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telefoon: 005999 6620015 (Roel)
                005999 6823775 (Alja)
Mail: info@bloublou.nl 

 

Contactformulier

salamander bloublou small1