tekstBloubLouNederlands

artikelbovenhoekjefinalOver Curaçao

salamander bloublou small1Curaçao is een heerlijke vakantiebestemming. Ruim 8.000 kilometer van Nederland behoort dit autonoom bestuurd land tot het Koninkrijk der Nederlanden. Als onderdeel van de Nederlandse Antillen ligt het ongeveer 80 kilometer uit de kust van Zuid-Amerika ter hoogte van Venezuela. Het behoort tot de Benedenwindse Eilanden.

Het erfgoed van Curaçao is deels Europees en deels Afrikaans en het telt meer dan 50 nationaliteiten.

Doordat Nederland haar invloed ruim 375 jaar heeft uitgeoefend, is het voor de Nederlanders heel herkenbaar en ook vertrouwd.

De moedertaal is Papiamentu. Deze taal, in de 17e eeuw ontstaan uit de wil van de slaven om met elkaar te kunnen communiceren, heeft een Braziliaans/Creoolse invloed, gelardeerd met Engelse, Spaanse, en onvertaalde Nederlandse woorden.

De hoofdtaal, en voor kinderen nog steeds de voertaal op de scholen, is Nederlands. Daarnaast wordt er ook veel Engels en Spaans gesproken.

De munteenheid is de Gulden, officieel de Antilliaanse Gulden, en gelijk aan de vroegere Nederlandse Gulden. Omrekenkoers is 1 Antilliaanse Gulden (ANG of Nafl) is gelijk aan 0,52 Euro (maart 2015). Er gaan dus ongeveer 2 Gulden in 1 Euro.

UNIEKE BESTEMMING
Ervaar zelf wat Curaçao zo bijzonder maakt! Exclusieve stranden, spectaculaire duiklocaties, bijzondere architectuur en activiteiten en avonturen voor iedereen.

De multiculturele samenleving zorgt voor intrigerende muziek-, kook- en kunststijlen. Curaçao biedt veel van het allerbeste wat de Cariben te bieden heeft!


ZON, ZEE, STRAND
U hebt de keuze tussen stranden gelegen tussen intieme rotsachtige inhammen (Lagun, Kleine- en Grote Knip, Jeremi, Daaibooi, Vaersenbaai) of voor lange, brede hagelwitte zandstranden grenzend aan de natuur of juist bruisend van activiteit en levendigheid (Porto Mari, Cas Abou, Piscadera, Seaquarium Beach, Jan Thiel, Klein Curaçao).


DUIKPARADIJS
Curaçao biedt een aantal van de beste duiklocaties van de wereld. In totaal heeft Curaçao meer dan 60 verschillende duiklocaties. Elke duiklocatie belooft een onderwaterwereld zo kleurrijk en inspirerend, dat ze garant staan voor een onvergetelijke ervaring.


HISTORISCHE HAVEN- EN HOOFDSTAD
Een bezoek aan Willemstad brengt oude en nieuwe culturen samen. De architectuur van deze levendige havenstad, de activiteiten en bruisende wijken vormen het historische centrum van het eiland.


ARCHITECTUUR
Curaçao’s rijke verleden wordt door de prachtige opzienbarende architectuur op heel het eiland weer tot leven gewekt en in het bijzonder in de hoofdstad Willemstad.


KLEURRIJK VERLEDEN
De etnische inwoners van Curaçao, de Arawak, de Nederlanders, de Spanjaarden, de Antilianen, Latijns-Amerikanen en de Afrikanen, hebben gezorgd voor een bijzonder erfgoed en een levendige en kleurrijke cultuur.


NEDERLANDS TINTJE
De Nederlandse invloed op Curaçao is niet alleen in de koloniale gebouwen, maar ook in het dagelijks leven overal aanwezig.


AFRIKAANS ERFGOED
De Afrikaanse cultuur is trots en feestelijk: het eiland Curaçao is er van doordrongen.


JOODSE CULTUUR
Vanaf het eerste moment dat zij voet aan wal zetten, op de vlucht voor vervolging en op zoek naar een veilige haven, heeft de kleine Joodse gemeenschap een grote invloed op de politiek, economie en cultuur van het eiland Curaçao gehad.


LEVENDIGE KUNSTSCÈNE
Curaçao is trots op haar vele kunstschilders en getalenteerde kunstenaars. Er is veel te lezen over de fotografen, beeldhouwers en ontwerpers.


WEER
Gelegen in de tropen, slechts 12° ten noorden van de Evenaar, zorgt ervoor dat Curaçao het gehele jaar door een warm en zonnig klimaat heeft. De gemiddelde temperatuur is zo’n 27° Celsius. Een koele bries uit het oosten brengt continu verfrissing. In het voorjaar is de wind het hardst. Het regenseizoen, van oktober tot februari wordt meestal gekenmerkt door korte, hevige buien, meestal in de avond. Gedurende de dag is het merendeels zonnig en de temperatuur ligt iets lager dan in de zomer. De totale regenval is gemiddeld slechts 570 mm per jaar.


CARNAVAL, DANSEN EN MUZIEK
Het klassieke carnaval betreft de feestperiode die vooraf gaat aan het katholieke gebruik om veertig dagen te ‘vasten’. De vastentijd betekent geen vlees eten en geen feest vieren. Maar tijdens carnaval gebeurt dat des te meer!

In de 19e eeuw heeft de bevolking van Curaçao de carnavalstraditie overgenomen en werden er gemaskerde bals en optochten gehouden. Pas na 1969 kreeg het Curaçaose Carnaval de populariteit die het volksfeest nog altijd heeft. Tegenwoordig is het één van de grootste en langstdurende festiviteiten van het gehele Caraïbisch gebied. Het begint in januari en eindigt pas eind februari of begin maart.

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Kleurenpracht in onze tuin

    In alle opzichten leven wij op een kleurrijk eiland. De mensen, hun cultuur, de natuur, de stad,...

    Lees meer...

FOTO ALBUM

Locatie

Het complex ligt ten oosten van Willemstad in een van de betere wijken op het eiland, door zijn geweldig mooie ligging hebben ook een aantal grotere resorts zoals o.a. Chogogo en Papagayo resort, hier hun locatie gevonden.

Lees meer..

Contactgegevens

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telefoon: 005999 6620015 (Roel)
                005999 6823775 (Alja)
Mail: info@bloublou.nl 

 

Contactformulier

salamander bloublou small1