titelengels

Waternimf en mango's

Sinds kort is BlouBlou een “waternimf” rijker.

P1030134 P1030133

Op ons zonneterras staat zij op een bloempot en laat het water verkoelend over zich stromen.

Deze nimf is uit Nederland meegekomen en je ziet duidelijk dat zij het hier naar de zin heeft. Geen koude nachten meer en tijdens de winterperiode niet meer op een donkere zolder liggen, zonder één drup water.

In Nederland stonden haar voeten tussen bloeiende planten, hier staat ze tussen de vetplantjes.

P1030136

Ze heeft geluk dat ze vlakbij een 220V contactdoos staat, zodat de pomp het verkwikkende water met voldoende kracht over haar heen laat stromen. Ze is zeer tevreden zo.

P1030098 P1030100

Wat ook snakt naar verkwikkend water, zijn onze mangobomen. Wij hebben er twee op ons terrein staan, waarvan één aan het plein tussen onze beide bungalows in.

Deze heeft er dit jaar veel zin in. Hij zit bomvol mango’s. Honderden, hangend aan grote trossen, laten zich rijpen in de felle Caribische zon.

Sommige vallen ten prooi aan vraatzuchtige Prikichi’s, kleine fel groen-gele papagaaitjes, die luid krijsend zich te goed doen aan deze zoete gele vruchten. Alleen de pit blijft achter in de boom of valt op de grond. Op de grond vinden de leguanen dit ook een lekkernij.

P1030091 P1030093

P1030095 P1030101

Sommige mango’s vallen wanneer ze rijp zijn, spontaan uit de boom. Deze worden door onze gasten en onszelf geraapt en kunnen op vele manieren gegeten worden. Ze zijn kleiner van vorm dan de mango’s die in Nederland in de winkels liggen, maar veel voller van smaak. Gisteren hadden wij totaal ruim 4,5 kg vruchten geraapt en vonden de tijd rijp om er mango-jam van te maken. De hoeveelheid was genoeg om 3 wekpotten te vullen.

Nog steeds hangt de boom vol met nog onrijpe vruchten. Wij gaan nadenken wat wij met deze vruchten zullen gaan doen.
Eventuele ideeën zijn van harte welkom! (via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Kleurenpracht in onze tuin

    In alle opzichten leven wij op een kleurrijk eiland. De mensen, hun cultuur, de natuur, de stad,...

    Read More ...

PHOTO ALBUM

Location

Our residence is located east of Willemstad, in one of the most beautiful areas on the island. Because of the incredibly beautiful surroundings, some large resorts such as Chogogo, Livingstone and Papagayo are also situated here. 

read more..

Contact

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telephone: +5999 6620015 (Roel)
                   +5999 6823775 (Alja)
Email address: info@bloublou.nl 

 

Contactform

salamander bloublou small1