titelengels

Zeilschip Esmeralda

Zeilschip Esmeralda

 

P1020899 bw

Het Chileense marine-opleidingsschip lag afgelopen weekend aangemeerd in de Annabaai van Willemstad op Curaçao.

Het is een prachtig schip, een barkentijn, met 4 masten van 47 meter hoog. Het schip zelf meet 110 bij 13 meter en heeft een diepgang van 7 meter. Het totale zeiloppervlak is 1.280 m² en kan daarmee het schip een snelheid van ruim 17 knopen geven, ruim 30 km per uur, een snelle jongen dus.

Voor het publiek was het schip open van 14:00 tot 18:00 uur, en wij hebben de zaterdagmiddag gekozen om het schip te gaan bekijken.

Aan de poort van de werf werden wij welkom geheten door twee, geheel in het wit geklede, Chileense marinemensen.

Aan de kade was het een imposant geheel, het grote stalen schip met de vier enorme masten met tuigage.

Het schip is in 1946 op een Spaanse werf gebouwd en initieel bedoeld als Spaans nationaal opleidingsschip. In 1951 besloot Spanje het nog niet afgebouwde schip aan Chili te geven in het kader van afbetaling van gemaakte schulden tijdens de Spaanse burgeroorlog. Op 12 mei 1953 werd de Esmeralda te water gelaten.

 

P1020920 bw

Bij het betreden van het schip werden wij officieel begroet door een marineman, die ons vertelde dat wij het gehele schip bovendeks konden bekijken. Het schip telt meer dan 300 koppen, waarvan 30 vrouwen. Zij verblijven een jaar op het schip en rondden dan hun opleiding tot luitenant af om elders in de Chileense marine hun carrière voort te zetten. Voor de mensen nu op het schip, betekent het dat zij in december 2015 weer terug zullen zijn in Chili.

Bovendeks oogt het schip keurig onderhouden, de touwen netjes opgehangen en in het gelid, het koper gepoetst, en waan je eigenlijk als Jack Sparrow van Pirates of the Caribbean op het bovendek.

Na nog even gepraat te hebben met enkele marinemensen, verlieten wij na een klein uurtje het schip.

 

P1020924 bw

Het zal zondag 18:00 uur vertrekken en zal dan richting Europa gaan. Eerst wordt de Franse havenstad Rouen aangedaan, daarna vaart het door naar Bremen in Duitsland, en zal daarna present zijn op Sail Amsterdam 2015. Hierna staat ook nog London op het programma. Kortom, er wordt door deze mensen veel van de wereld gezien!

Zondag stonden wij op de muren van het Riffort om het imposante schip te zien vertrekken. Een prachtig schouwspel om ook de matrozen tot hoog in de masten te zien klimmen om het zeil te laten zakken. De moeite van het bezichtigen méér dan waard!!

Op de Facebook-pagina van “Appartementen BlouBlou Curaçao” zijn alle foto’s plus enkele filmpjes van het vertrek van de Esmeralda te zien.

primi sui motori con e-max
e-max.it: your social media marketing partner

ReserverenButton-2

 

 

WEBLOG

  • Ananas uit eigen tuin

    Zo’n 4 jaar geleden kochten wij in de plaatselijke supermarkt Vreugdenhil een heerlijke ananas. Deze...

    Read More ...

PHOTO ALBUM

Location

Our residence is located east of Willemstad, in one of the most beautiful areas on the island. Because of the incredibly beautiful surroundings, some large resorts such as Chogogo, Livingstone and Papagayo are also situated here. 

read more..

Contact

Appartementen BlouBlou Curaçao
Kaya Damasco 56
Jan Thiel / Willemstad
Curaçao

Telephone: +5999 6620015 (Roel)
                   +5999 6823775 (Alja)
Email address: info@bloublou.nl 

 

Contactform

salamander bloublou small1